Stressa upp sig själv

Nu är jag dålig på att uppdatera igen.. Igår vilade Occtavia, men ridpassen innan det har gått väldigt bra. Har såklart fokuserat på lösgjordheten, men även lagt till tempoväxlingar och övergångar. Tempoväxlingarna har jag även gjort i skritt och inte bara i trav och det går bättre för varje gång. Ett utav ridpassen var Occtavia rätt okoncentrerad genom hela uppvärmningen, men när vi sedan började träna på övergångar mellan skritt och trav så skärpte hon till sig och gick jättefint. Så det är skönt! Kändes som om hon tyckte att det var kul att få ta i lite och inte bara göra mjukgörande övningar.

Imorse så tömkörde jag eftersom jag tänkte att vi skulle börja med galoppen nu och det kändes bäst att ta det från marken. Ibland tackar jag mig själv för att jag är lite klok, för annars hade jag antagligen suttit i taket idag haha. Nej men hon kändes lite spänd och lite stressad först. Förstod inte varför då. Det gick helt okej i skritten, men sen när jag sade att hon skulle börja trava så började hon studsa jämfota och bara laddade. Så fort jag tog i henne, även om det bara var yttepyttelite så exploderade hon och antingen studsade eller började att backa. Så det var bara att vara helt lugn och tålamodig och mjukt be henne att gå framåt. Till slut gick det och då sänkte hon sig själv ner och travade på bra. Kändes som om hon bara stressade upp sig själv. Sedan jobbade hon jättefint i traven och jag tänkte att vi skulle ta galoppen, även om jag kände på mig lite att hon skulle reagera likadant som i traven först. Och mycket riktigt så gjorde hon det, men det var bara att göra likadant och sedan rullade hon på fint i galoppen och det gick jättebra.

Efter passet fick jag reda på att det hade kommit en ny häst till stallet och då klickade det för mig. Det var därför hon betedde sig som hon gjorde! Hon brukar reagera väldigt starkt på det, så då var det inga konstigheter. Imorgon får hon vila igen och så får jag hoppas på att hon är lite lugnare på tisdag.